11.07.2019, 20:33

В Ужгороді обстріляли автомобіль правоохоронця

Обстріл автомобіля офіцера поліції у Закарпатській області пов’язаний з професійною діяльністю правоохоронця.

Про це заявив голова Національної поліції України Сергій Князєв на брифінгу, передає УНН із посиланням на прес-службу НПУ.

За словами Князєва, близько 9-ї години ранку дорогою на роботу був обстріляний автомобіль начальника Управління захисту економіки в Закарпатській області Андрія Іванківа. Крім того, поранення отримала випадкова перехожа місцева жителька.

Він зазначив, що одна з робочих версій – замах здійснено через результати ефективної роботи підрозділу в даному регіоні.

"Офіцер Андрій Іванків, до речі, в посаді з квітня 2016 року, він показав себе достатньо ефективним керівником. Колектив поліції економіки згуртований і ефективно працюючий", – зазначив Князєв.

Він вказав, що лише у 2019 році, крім оголошеної підозри колишньому керівнику закарпатської митниці у розкраданні 13 мільйонів гривень на будівництво митного поста "Ужгород", оголошено підозру за розтрату 6 мільйонів гривень начальнику обласного автодору. Також він вказав, що поліцейські задокументували факти отримання хабарів посадовцями. Зокрема, на хабарі у 30 тис. гривень поліцейські викрили голову Виноградівської районної адміністрації.

Начальника обласного міжрайонного управління водного господарства викрито в одержанні 4,2 тис. доларів, начальника обласного рибгоспу – в одержанні тисячі доларів. Також викрито групу, яка організувала мережу закладів незаконного грального бізнесу. Наразі поліцейські проводять розслідування, оголошено низку підозр, зазначив очільник відомства.

"Це такі основні показники або ефективна праця працівників даного підрозділу разом зі слідчими апаратами, Головним управлінням в Закарпатті. Відтак одна з основних версій – замах на життя працівника поліції пов’язаний саме з його професійною діяльністю", - підкреслив Князєв.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що замах на поліцейського був спрямованою акцією.

"Це була спрямована акція, спроба зупинити діючий підрозділ поліції, якій на Закарпатті ефективно бореться із контрабандними проявами. Протягом останніх декількох місяців поліцією ведеться системна атака на всю контрабандну інфраструктуру Західного регіону. І ми бачимо, що несумлінні люди у такий спосіб намагаються чинити опір. Хочу заявити, що це нас ні в якій мірі не зупинить, а навпаки робить більш рішучими", - сказав Аваков.

Він підкреслив, що гроші, які правопорушники отримають від збуту контрабанди, можуть бути використані при спробах втручання у виборчий процес.

"На контрабандні, брудні гроші, намагаються в тому числі втрутитися у виборчий процес, який зараз проходить на Закарпатті, у Львівській області, Івано-Франківській області", - заявив Аваков.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині обстріляли будинок начальника одного з відділень поліції.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: