15.07.2021, 20:33

В Україні впровадять електронну прописку

Штампи в паспорті і виписки з ID-картки про прописку скасують, водночас місце проживання можна буде змінити онлайн.

Верховна Рада на позачерговому засіданні в четвер, 15 липня, 251 голосом підтримала в першому читанні законопроект № 5463, яким впроваджується електронна прописка місця проживання, пише Кореспондент.

Проект пропонує перевести процедуру зміни місця прописки в онлайн-формат, а також скасувати штампи в паспорті і виписки з ID-картки про прописку.

У разі звернення, щоб отримати інші послуги, інформацію про місце проживання осіб органи державної влади, місцевого самоврядування, підприємства, установи й організації незалежно від форм власності отримують самостійно шляхом доступу до відомчої інформаційної системи ДМС.

Законопроект також визначає можливість отримувати послуги в електронній формі, перелік усіх документів і відомостей, які є необхідними для декларування / реєстрації місця проживання, заборону під час декларування чи реєстрації місця проживання вимагати подання інших, ніж передбачено цим законопроектом, документів.

Змінити місце проживання можна буде, якщо відвідати орган реєстрації чи ЦНАП, а також якщо замовити таку послугу онлайн через Єдиний державний web-портал електронних послуг.

Нагадаємо, в травні Мінцифра запустила на порталі Дія низку нових послуг, зокрема в галузі будівництва, електронний підпис, реєстрацію прописки і зміну посвідчення водія.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: