• Головна
  • Новини
  • В Україні трьох колаборантів засудили до шести років ув’язнення

15.11.2023, 19:55

В Україні трьох колаборантів засудили до шести років ув’язнення

Їм загрожує 6 років в’язниці

Троє колаборантів співпрацювали з російськими загарбниками під час окупації територій.

За повідомленням СБУ зловмисників призначили до російських окупаційних адміністрацій, де вони “зливали” місця перебування учасників руху опору, брали участь у розграбуванні майна місцевих жителів та проводили незаконні референдуми.

“Так, один із засуджених очолив загарбницький орган на території Кіндрашівської сільської громади, а інший — став “помічником” гауляйтера Чугуївського району на Харківщині.  Перебуваючи на “посадах”, вони сприяли агресору у поширенні кремлівського режиму та придушенні спротиву рашистам у прикордонних районах області.

Для цього зрадники показували окупантам адреси проживання учасників АТО та сімей українських захисників. Також “водили” загарбників по приватних домоволодіннях, з яких люди виїхали на підконтрольну Україні територію. А потім окупанти разом зі своїми поплічниками розграбовували ці помешкання”, – йдеться в повідомленні.

Військові контррозвідники затримали обох зловмисників під час стабілізаційних заходів на звільнених територіях області.

Ще однією зрадницею виявилась жителька Бериславського району на Херсонщині. Після його захоплення жінка увійшла до окупаційного “виборчкому рф” у селі Дудчани.

“У цій псевдоустанові вона здійснювала подворові обходи приватних осель та закликала односельців “голосувати за приєднання” регіону до складу рф. Під час таких рейдів колаборантка брала з собою “виборчу урну” для фейкових бюлетенів. Крім того, зловмисницю супроводжували озброєні окупанти, які погрожували людям ув’язненням у разі відмови брати участь у незаконному плебісциті. За співпрацю з агресором вона отримала “одноразову” грошову винагороду у розмірі 50 тис. російських рублів”, – додали в Службі безпеки.

Її затримали після деокупації правобережної Херсонщини.

Усіх трьох зловмисників визнано винними за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) та призначив їм до 6 років тюрми.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

    Коментар

    Блоги

    Василь Чорний

    Громади Волині в умовах воєнного стану

    Мирослав Дністрянський

    ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

    Василь Чорний

    Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: