• Головна
  • Новини
  • В Україні створять кандидатський резерв для держслужби

18.05.2020, 16:55

В Україні створять кандидатський резерв для держслужби

Влада має намір створити кадровий резерв для державної служби, оскільки шукати компетентних людей дуже складно.

Про це перший заступник глави Офісу Президента Сергій Трофімов повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Створюємо кандидатський резерв! Я вже неодноразово казав, що питання «нових облич» у владі стоїть дуже гостро і знаходити їх вельми складно. Мова не просто про нові обличчя, а про компетентних, мотивованих, ефективних. Нам необхідний кандидатський резерв, який допоможе зібрати людей, які готові разом з нами перезавантажувати владу і працювати на благо українців», - написав він.

Трофімов зазначив, що в Україні постійно проходять конкурси на заміщення посад у владі. Перемагає один, але бере участь у цих конкурсах часом не один десяток гідних людей. Багато з них набирають трохи менше балів, ніж переможці. І забути про них відразу після конкурсу - просто кадрове марнотратство.

«Тому інформацію про 5 кандидатів, які набрали найбільшу кількість балів, заносимо в базу кандидатського резерву. Для цих кандидатів створюється «Особистий кабінет» на Єдиному порталі вакансій держслужби, і через нього вони автоматично запрошуються до участі в інших конкурсах. Бонусом для таких кандидатів є те, що вони не подають заново весь пакет документів, необхідний для участі в конкурсі. Держоргани також можуть звертатися до бази кандидатського резерву, щоб знайти собі підходящого кандидата. Термін перебування в кандидатському резерві обмежується одним роком», - пояснив перший заступник керівника ОПУ.

Трофімов також зазначив, що необхідний для такого резерву законопроєкт №3491 про внесення змін до Закону України «Про державну службу» вже зареєстровано в парламенті. Його ініціатори - народні депутати Андрій Клочко, Олександр Корнієнко, Віталій Безгін і Олена Шкрум.

Чиновник упевнений в тому, що прийняття цього законопроєкту дозволить ефективніше наповнювати професійними кадрами органи влади всіх рівнів.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: