09.12.2020, 17:57

В Україні продовжили карантин до весни

Кабінет Міністрів продовжив карантинні обмеження в Україні до 28 лютого 2021 року

Відповідну постанову з доопрацюванням в одноденний термін ухвалено на засіданні уряду 9 грудня, передає Укрінформ.

"Ми пропонуємо подовжити відповідні карантинні обмеження на території країни до 28 лютого 2021 року. Окрім того, подовжити режим надзвичайної ситуації, яка у нас діє, також до 28 лютого. Обмеження, які ми пропонуємо, відповідають сьогоднішнім обмеженням помаранчевої зони, які діють на території всієї країни", - сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Серед змін, які пропонуються: подовження роботи закладів громадського харчування до 23-ї години, але з забороною розрахункових операцій після 22-ї години; з урахуванням традиційного зростання захворюваності на грип та ГРВІ наприкінці січня - на початку лютого пропонується введення жорстких карантинних обмежень з 00 годин 8 січня до 00 годин 25 січня.

В ці 16 днів, за словами Степанова, буде заборонено проведення святкових концертів, дискотек, масових заходів у приміщеннях, роботу нічних клубів, хостелів, торгово-розважальних центрів, в тому числі оренда під корпоративи.

Забороняється також робота закладів освіти, крім дитячих садочків та спеціальних закладів.

Кінотеатри й театри, заклади громадського харчування з організацією дозвілля також не працюватимуть.

Робота кафе, барів, ресторанів буде дозволена в на виніс.

Салони краси, спортзали і фітнес-центри, басейни закриють. Після завершення локдауну салони краси та перукарні працюватимуть за попереднім записом, без очікування в черзі.

Діяльність продовольчих та непродовольчих ринків, проведення святкових ярмарків буде у цей період під забороною.  Так само як і приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурних масових заходів, крім роботи історико-культурних заповідників.

Проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та спортивних заходів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів буде дозволене без глядачів, за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів

У новорічну ніч пропонується дозволити працювати закладам харчування до 1 години ночі.

Степанов зауважив, що після 8 січня буде обмежено діяльність різдвяних ярмарків — дозволено проведення святкових заходів без облаштування концертних майданчиків, розважальних зон.

Також на дистанційну освіту буде відправлено державні та комунальні заклади освіти. Установам та організаціям буде рекомендовано перейти на дистанційну роботу.

Закриття міжміського та міжнародного сполучення не планується.

Нагадаємо, в Україні із середини березня упродовж двох місяців діяв жорсткий карантин. Перший етап послаблення карантинних обмежень розпочався з 11 травня. Згодом Кабмін запровадив в Україні адаптивний карантин, тобто обмежувальні заходи поступово пом’якшувалися залежно від епідемічної ситуації в кожному регіоні.

Водночас 11 листопада уряд схвалив відмову від адаптивного карантину, ухваливши рішення про перехід до загальнодержавного карантину з обмеженнями, які діяли на помаранчевому рівні небезпеки поширення COVID-19.

Також уряд запровадив карантин вихідного дня, який діяв до 30 листопада.

У середу, 9 грудня, Кабмін вирішив посилити карантинні заходи в Україні. Вони діятимуть впродовж 8-24 січня.

Станом на 9 грудня в Україні лабораторно підтверджено 845 343 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, з них за останню добу - 12 585.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: