15.05.2020, 15:11

В Україні ФОПам почали виплачувати допомогу на дітей

Міністерство соціальної політики повідомило про початок призначення допомоги на дітей до 10 років фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену процедуру оподаткування і належать до І та ІІ групи платників єдиного внеску.

Про це інформують на сторінці Мінсоцполітики у Facebook.

"Розпочато призначення допомоги на дітей віком до 10 років фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку", - ідеться в повідомленні.

Також зазначається, що електронною послугою з надання допомоги на дітей вже скористалися понад 19 тисяч осіб.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів ухвалив постанову "Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми", якою передбачено надання фінансової допомоги на дітей фізичним особам – підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування та належать до першої, другої групи платників єдиного податку.

В уряді, зокрема, планують виплатити ФОПам, які призупинили свій бізнес та втратили прибуток, допомогу на догляд за дітьми віком до 10 років у розмірі прожиткового мінімуму.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна поінформувала, що на засіданні 29 квітня Кабінет міністрів виділив 1,6 млрд грн з фонду боротьби з COVID-19 на виплату допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям.

Раніше у Мінсоцполітики повідомили, що оформити допомогу можна кількома способами, зокрема: заповнивши електронну форму на офіційному вебсайті міністерства, скориставшись Єдиним порталом державних послуг "Дія", а також - безпосередньо звернувшись до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації/проживання.

Фото: sng.fm

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: