• Головна
  • Новини
  • В ООН анонсували наймасштабнішу у світі доповідь про зміни клімату

09.08.2021, 14:40

В ООН анонсували наймасштабнішу у світі доповідь про зміни клімату

В Організації Об'єднаних Націй (ООН) анонсували вихід найфундаментальнішої в світі доповіді щодо змін клімату, в якій йтиметься про сувору реальність стану планети.

Про це повідомляє британська телерадіокомпанія BBC, передають Букви

Дослідження проведено Міжурядовою групою експертів зі зміни клімату (МГЕЗК) – групою ООН, яка вивчила понад 14 000 наукових робіт.

Це буде найсвіжіша оцінка того, як глобальне потепління змінить світ у найближчі десятиліття.

Вчені говорять, що це будуть погані новини, але з “крихтами оптимізму”.

Експерти з питань навколишнього середовища зазначили, що ця доповідь стане “серйозним тривожним сигналом” для урядів, щоб стимулювати їх скорочувати шкідливі викиди.

Востаннє у МГЕЗК вивчали глобальне потепління в 2013 році. Але тоді експерти не хотіли визнавати зв’язок між екстремальними явищами та зміною клімату. Зараз у світі фіксують рекордні температури, вирують лісові пожежі та руйнівні повені.

Документ буде оприлюднено у листопаді під час великого саміту COP26, організованого Великою Британією. Лідери зі 196 країн зустрінуться, щоб спробувати узгодити дії для боротьби зі зміною клімату.

Алок Шарма, британський міністр, який очолює саміт, заявив, що у нас майже не залишається часу, щоб уникнути катастрофи, а наслідки зміни клімату вже відчуваються.

Експерти запевняють, що у світі ставатиме все спекотніше. У Північній Європі стане вологіше, хоча посух також стане більше.

Група вивчила документи, які свідчать, що рівень моря буде продовжувати підвищуватися протягом сотень або, можливо, тисяч років.

Однак дослідження підтверджують: якщо політики зможуть стримувати підвищення глобальної температури до 1,5 °C в доіндустріальні часи, катастрофи ще можна буде уникнути.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: