• Головна
  • Новини
  • В Мукачево депутати затвердили план території під новий аеропорт

26.08.2021, 17:59

В Мукачево депутати затвердили план території під новий аеропорт

Сьогодні, на сесії Мукачівської міськради затвердили важливий документ не тільки для Закарпаття, а й України в цілому - детальний план території під новий міжнародний аеропорт, який фактично дає старт виготовленню проєкту.

Про це йдеться на сайті Мукачевської міської ради.

Андрій Балога - Мукачівський міський голова висловив сподівання, що асигнування на його будівництво в держбюджеті передбачать вже на наступний рік. Гроші на виготовлення детального плану виділили з бюджету Мукачева, з підрядною організацією був укладений договір на 900 тис. грн., його розробниками є "Український науково-проєктний інститут цивільного будівництва».

Аеропорт побудують за 5 кілометрів від міста, на 314 гектарах землі в межах місцевої громади. На кресленні визначені розташування забудов, система інженерних мереж, порядок організації руху тощо. Згідно з планом зможуть побудувати злітно-посадкову смугу довжиною 2 кілометри  800 метрів.

Аеропорт матиме два курси посадки без заходу на територію сусідніх держав, він забезпечить регулярне авіасполучення Закарпаття не лише з іншими регіонами України, ай країнами Європи та зможе прийняти 1 млн. 400 тис. осіб на рік. Детальний план території  був обговорений з громадськістю та погоджений на засіданні містобудівної ради.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: