14.05.2019, 23:38

В Ізраїлі стартував перший півфінал «Євробачення-2019»

О 22-й годині за київським часом у виставковому центрі ізраїльського Тель-Авіва розпочався півфінал пісенного конкурсу «Євробачення-2019». Ввечері 14 травня свої виступи публіці покажуть 17 учасників, 10 з яких потраплять у фінал. Їх визначать за допомогою голосів глядачів та оцінок від національних журі.

Так, сьогодні глядачі побачать виступи представників із Кіпру, Чорногорії, Фінляндії, Польщі, Словенія, Чехії, Угорщини, Білорусі, Сербії, Бельгії, Грузії, Австралії, Ісландії, Естонії, Португалії, Греції та Сан-Марино,  пише Радіо Свобода.

Перший півфінал «Євробачення-2019» відбудеться 14 травня, другий – 16 травня, а фінал – 18 травня. Церемонія відкриття пісенного конкурсу відбулася в неділю, 12 травня, в Тель-Авіві.

Проголосувати за учасників з території України громадяни не зможуть, оскільки Україна цьогоріч не бере участі в конкурсі.

У лютому Національна суспільна телерадіокомпанія і переможниця нацвідбору Maruv відмовилися підписувати контракт про участь на «Євробаченні». На адресу співачки лунала критика через те, що раніше вона їздила виступати до Росії і також має заплановані концерти там у майбутньому.

Після цього НСТУ почала переговори з іншими учасниками відбору, але декотрі з них також відмовилися виступати замість Maruv.

28 лютого у НСТУ заявили, що відмовляються від участі в Міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2019». Крім того, в НТСУ додали: якщо представник Росії переможе на «Євробаченні-2019», Україна не братиме участі у наступному змаганні.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: