• Головна
  • Новини
  • В Ізраїлі на порушників режиму самоізоляції чекатиме кримінальна відповідальність

18.07.2021, 18:35

В Ізраїлі на порушників режиму самоізоляції чекатиме кримінальна відповідальність

Влада Ізраїлю доручила правоохоронцям притягати до кримінальної відповідальності хворих на COVID-19 громадян, які свідомо порушуватимуть режим самоізоляції.

Про це йдеться в заяву прем'єр-міністра країни Нафталі Беннетта, яку цитує The Times of Israel, передає Громадське.

Чиновники, серед яких керівник поліції Кобі Шабтай та міністр охорони здоров'я Ніцан Горовіц, домовилися, що проти порушників карантинних норм правоохоронці висуватимуть кримінальні обвинувачення.

Також Нафталі Беннетт заявив, що для перевірки місця перебування громадян, які перебувають на самоізоляції, будуть використовуватись технологічні засоби. Він попросив генерального прокурора та міністра громадської безпеки вивчити правові наслідки такого кроку.

Система контролю дозволить поліції відстежувати місцеперебування хворих  на COVID-19 громадян, які мають перебувати у місцях самоізоляції. Їм відправлятимуть текстове повідомлення з гіперпосиланням на мобільні телефони. Коли людина натискатиме на посилання, її фізичне місце перебування негайно повідомлятиметься правоохоронцям.

Водночас видання вказує, що поки незрозуміло, як система буде працювати з тими, хто не має телефонів, зокрема маленькими дітьми. Або ж якщо громадяни вирішать не носити телефони з собою, виходячи з дому.

За нинішньою системою, тим, хто перебуває на ізоляції, повідомляють, що їх може відвідати поліція у будь-який час. Водночас це рідко трапляється на практиці.

Коронавірус в Ізраїлі

За даними Університету Джонса Гопкінса, з початку пандемії в Ізраїлі з населенням у дев’ять мільйонів людей загалом виявили понад 851 тисячу випадків COVID-19, 6 448 людей померли від ускладнень захворювання. 

Останнім часом кількість хворих в Ізраїлі зростає. Так, 16 липня в країні виявили 1 118 випадків — найвищий показник за майже чотири місяці. У МОЗ заявили, що потрібно певним чином обмежити випадки надходження хворих на коронавірус з-за кордону.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: