• Головна
  • Новини
  • В Івано-Франківську засудили бойовика «ДНР» за державну зраду

24.09.2024, 12:01

В Івано-Франківську засудили бойовика «ДНР» за державну зраду

Під час судового засідання донеччанин повністю визнав себе винуватим

Івано-Франківський міський суд засудив уродженця Донецька Дмитра Бочарова, бойовика батальйону «П’ятнашка» з так званої «ДНР», до 15 років позбавлення волі за державну зраду. Вирок було винесено 11 вересня 2024 року.

Згідно з матеріалами суду, Бочаров у квітні 2017 року добровільно приєднався до незаконного збройного формування «ДНР» – батальйону спецпризначення «П’ятнашка». Він воював проти України на кількох фронтах, включаючи Авдіївську промислову зону та село Крута Балка на Донеччині, а також патрулював окупований Донецьк.

З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Бочаров продовжив бойові дії, вступивши до формування «Каскад» у «ДНР». У квітні 2022 року він здався в полон у селі Велика Новосілка Волноваського району.

Під час судового засідання Бочаров визнав свою провину і зазначив, що переосмислив свою участь у збройному конфлікті, засудивши агресію Росії як неправомірну.

Суддя Василь Тринчук призначив Бочарову 15 років ув’язнення з конфіскацією майна та забороною обіймати посади в органах влади на 15 років

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: