• Головна
  • Новини
  • В Італії за ґратами – 158 українських моряків, у Греції – ще 38

11.03.2020, 10:50

В Італії за ґратами – 158 українських моряків, у Греції – ще 38

В Італії у пенітенціарних центрах перебуває 158 громадян України за перевезення нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє DW з посиланням на МЗС України.

"Станом на початок березня 2020 року в пенітенціарних центрах півдня Італії як засуджені або затримані перебувають 158 громадян України. З них - 131 особа засуджена і відбуває покарання, а 27 утримаються під вартою, повідомили у департаменті консульської служби міністерства закордонних справ України на запит DW", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що у 2015-2018 роках на півдні Італії було заарештовано 161 громадянина України за підозрою у перевезенні нелегальних мігрантів. У 2019 році в Італії затримали 32 українців, 18 звільнили. Цього року вже теж затримано одного українського моряка.

У МЗС також запевнили, що питання захисту прав затриманих та засуджених за перевезення нелегальних мігрантів українських моряків перебуває на особливому та постійному контролі міністерства.

Крім того, за даними МЗС, у Греції тільки протягом 2019 року затримали 36 українських моряків, цього року - двох. Минулого року там засудили за нелегальне перевезення мігрантів 29 українських моряків, а у 2020 році - дев'ятьох.

DW повідомляє, що з часу початку кризи біженців в ЄС у 2015 році українським громадянам, які шукали роботу, пропонували працювати на яхтах у Середземному морі, зокрема займатись перевезенням туристів з Туреччини. А вже під час прибуття до портів Італії чи Греції з'ясовувалося, що на борту яхт перебували нелегальні мігранти.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: