14.05.2021, 14:46

В Бабиному Яру відкрили «місце для роздумів»: фото

В День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни на території Меморіального центру "Бабин Яр" відкрили "місце для роздумів" - символічну синагогу.

Про це повідомляє кореспондент #Букв.

У відкритті синагоги взяли участь представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, праведники народів світу, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, очільник Офісу Президента Андрій Єрмак, міністр культури України Олександр Ткаченко, мер Києва Віталій Кличко та його брат Володимир.

“Місце для роздумів” у вигляді розкладної книжки-панорами спроєктував швейцарський архітектор Мануель Герц. Висота споруди складає 11 метрів. Подібно до книги вона відкривається і закривається за допомогою спеціальних механізмів. Синагога оздоблена візерунками і текстами молитов, які повторюють традиційний розпис старовинних синагог у Західній Україні, знищених під час Другої світової війни і Голокосту. Стеля прикрашена малюнками у вигляді карти зоряного неба, що відтворює положення зірок 29 вересня 1941 року – у перший день масових розстрілів в Бабиному Яру.

Слід зазначити, що 14 травня в Україні вперше відзначають День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої Світової війни. Україна – четверта країна у світі за кількістю праведників. Праведниками називають представників інших народів, які ризикуючи власним життям, рятували євреїв у часи Другої Світової війни і Голокосту.

У п’ятницю, 14 травня, Україна вперше відзначає День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни.

Фото- Букви

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: