• Головна
  • Новини
  • Уряд схвалив нову концепцію оплати праці держслужбовців

27.05.2020, 14:55

Уряд схвалив нову концепцію оплати праці держслужбовців

Кабінет міністрів схвалив концепцію реформування системи оплати праці державних службовців та затвердив план заходів з її реалізації.

Таке рішення було ухвалене на засіданні уряду 27 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Звичайно ж, я запропоную у першу чергу підняти продуктивність праці чиновників до державного рівня і слідом одразу ж підіймати заробітну плату до ринкового рівня. Спочатку продуктивність, а потім зарплата», - сказав Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як пояснив перший заступник голови Національного агентства з питань державної служби Володимир Купрій, мета цієї концепції - досягти стану, коли зарплата є прозорою, зрозумілою та передбачуваною для суспільства та для кожного державного службовця і кандидата, який претендує на посаду у держслужбі.

«Сама реформа є комплексною та передбачає три ключові елементи. Перший стосується реформування самої структури заробітної плати, тобто задача спростити її та зменшити кількість складових елементів. Наступне – це досягнення принципу 70 на 30, тобто збільшити частку посадового окладу до 70% у структурі заробітної плати для державних службовців, ну і ввести критерії для премій, прив'язавши їх до конкретних результатів роботи», - сказав він.

Купрій також зазначив, що, по-третє, планується удосконалення схеми формування посадових окладів на основі каталогу типових посад із відповідним коефіцієнтам груп. "Йдеться про удосконалення системи розміру виплати за вислугу років, обмеження за результати щорічного оцінювання до 100%», - додав він.

Міністр КМУ Олег Немчінов у Facebook повідомив, що реформа передбачає встановлення посадових окладів на основі класифікації посад, відповідно до об’єктивної цінності кожної посади згідно з рівнем відповідальності та навантаження. Фіксована частина заробітної плати державного службовця до 70%, додав він, має виключити суб'єктивний чинник для встановлення надбавок у необмеженому розмірі.

«Концепція має на меті залучення більшої кількості громадян на роботу до державних органів, фінансова мотивація працювати в яких стає більш цікавою, а державна служба – престижною», - підкреслив Немчінов.

За його словами, план заходів з реалізації концепції передбачає поширення цього документу на всі державні органи і його реалізацію до 2022 року.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: