• Головна
  • Новини
  • Укрзалізниця запровадить жіночі купе в межах пілотного проєкту

23.05.2023, 14:01

Укрзалізниця запровадить жіночі купе в межах пілотного проєкту

Укрзалізниця розглядає можливість запровадження жіночих купе, але для цього потрібно розробити IT-рішення і внести зміни до нормативних актів

Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці.

Також компанія планує проконсультуватися з юристами.

В УЗ зазначили, що вже працюють над покращенням безпекової ситуації у потягах –близько 15% вагонів оснащені камерами відеоспостереження та кнопками виклику провідника.

"Безпека українців — незалежно від гендеру — є нашим фундаментальним пріоритетом, особливо в період повномасштабної війни. Наші залізничники уважно вивчили світовий досвід, адже жіночі купе або вагони існують у деяких країнах Азії та були протестовані в Європі. Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання і невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища", - зазначив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

УЗ вирішила запровадити "пілот" із жіночими купе у кількох потягах далекого сполучення. Залежно від реального попиту й відгуків компанія вирішить, чи поширити цю ініціативу на всі потяги. Тестування триватиме декілька місяців.

"На першому етапі послугу з купівлі квитків у жіночі купе можливо реалізувати тільки через мобільний застосунок УЗ", – підкреслили в УЗ.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: