27.01.2020, 15:55

Українського нардепа обрали віцепрезидентом ПАРЄ

Голову Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександра Мережка (фракція "Слуги народу") обрано віцепрезидентом ПАРЄ.

Про це повідомила заступник голови фракції "Слуга народу", заступник члена постійної делегації у ПАРЄ Євгенія Кравчук у Facebook.

"Члена української делегації, представника "Слуги народу" Олександра Мережка обрано віцепрезидентом Парламентської асамблеї Ради Європи", - зазначила Кравчук.

За її словами, двадцять віцепрезидентів від держав-учасниць ПАРЄ обираються щороку на початку чергової сесії і залишаються на посаді до початку наступної сесії.

"Посада віцепрезидента є надзвичайно відповідальною, адже він за необхідності може підмінити президента та головувати на засіданні Асамблеї або на дебатах (якщо не бере у них участі як доповідач). Також віцепрезидент автоматично входить до складу Бюро, яке керує роботою Асамблеї шляхом підготовки порядку денного сесій та визначення питань, що заслуговують бути висвітленими у доповідях", - підкреслила парламентарій.

Вона уточнила, що Мережко є доктором юридичних наук, науковцем, фахівцем у галузі міжнародного права. Він очолює Комітет Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва. Мережко має досвід викладання у США, Польщі, Індії, Азербайджані та Вірменії.

Нагадаємо, 27-31 січня у Страсбурзі проходить зимова сесія ПАРЄ.

Фото: Yevheniya Kravchuk, FB

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: