14.10.2020, 09:50

Україна знову увійшла до Ради ООН із прав людини

Загалом членами Ради на трирічний період, який починається 1 січня 2021 року, було обрано 15 країн.

Україна вдруге обрана членом Ради ООН із прав людини на трирічний період - 2021-2023 роки. Про це у вівторок, 13 жовтня, повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба у Twitter, пише Кореспондент.

"Україна переобрана в Раду із прав людини ООН на 2021-2023 роки. Як країна, яка підтримувала створення ради для забезпечення універсального дотримання прав людини, Україна буде в подальшому відстоювати запобігання порушень цих прав заради сталого міжнародного миру і безпеки", - зазначено в повідомленні.

Також Кулеба інформував, що серед інших країн до Ради увійшла Росія, що свідчить про "не надто хороший стан речей у відомстві".

"На жаль, у неї (Раду - ред.) пройшов навіть такий відомий порушник прав людини, як РФ (через нестачу конкуренції у східноєвропейській групі). Що ж, Україна готова до боротьби. Не дозволимо зловживати місцем у Раді, щоб покривати порушення прав людини", - заявив міністр.

Також на обрання Росії до Ради відреагували в Держдепі США.

"США глибоко розчаровані обранням Китаю, Росії та Куби в РПЛ ООН. Обрання на ці місця одних з найбільш злісних порушників прав людини перетворює місію Ради на фарс", - написала в мережі керівник прес-служби Держдепартаменту Морган Ортегус.

У свою чергу глава відомства Майк Помпео заявив у Twitter, що Генасамблея ООН обрала країни із жахливими характеристиками в питанні прав людини.

"Цей відбір ще більше підтверджує правильність рішення США вийти і використовувати інші майданчики та можливості для захисту і просування загальнолюдських прав", - зазначив глава Держдепу.

Загалом членами Ради ООН із прав людини на трирічний період, який починається 1 січня 2021 року, було обрано 15 країн: Болівію, Китай, Кот-д'Івуар, Габон, Кубу, Францію, Малаві, Мексику, Непал, Пакистан, Російську Федерацію, Сенегал, Україну, Узбекистан, Великобританію.

Як повідомлялося, в ООН підрахували, що близько 30 мільйонів жінок - жертви сучасного рабства. Кожну 130-у жінку і дівчинку зараз примушують до праці чи шлюбу або ж затягують у боргову кабалу чи домашнє рабство.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: