14.03.2022, 19:29

Україна заборонила ввезення книг з Росії

Держкомтелерадіо офіційно заборонив ввозити всю видавничу продукцію з Росії. Таке рішення прийняло відомство на початку березня через широкомасштабну військову агресію РФ проти України.

Про це передає Цензор.НЕТ.

Це допоможе не допустити культурний та інформаційний вплив держави-агресора на суспільні настрої українців, наголосила заступниця очільника парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики від "Слуги Народу" Євгенія Кравчук.

"Нарешті заборонено ввезення російських книг. Завдяки цьому кроку український ринок стане, як майже всі ринки у світі, вільним від закордонних видавців", – зазначила вона.

Євгенія Кравчук нагадала, що питання протидії російській пропаганді є у топі порядку денного в Україні багато років. Адже це – важлива частина нашого інформаційного фронту.

"Ми боремося із засиллям російської книги різними методами. Підтримуємо українську книгу на бюджетному рівні, знаходимо можливості знизити податковий тиск, плануємо запровадити компенсацію оренди під книгарні, сертифікати на придбання книг. До війни українці дуже охоче витрачали "ковідну" тисячу саме на книги", – розповіла Кравчук. 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: