• Головна
  • Новини
  • Україна в трійці світових лідерів за виробництвом дитячого порно

23.09.2020, 14:49

Україна в трійці світових лідерів за виробництвом дитячого порно

Україна стала третьою в світі за кількістю виготовлених відеоматеріалів, що зображують сексуальне насильство над дітьми.

Про це 22 вересня повідомив уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба під час виступу на круглому столі «Кримінально-правовий захист дітей від сексуальної експлуатації та запобігання повторної віктимізації дітей під час кримінального провадження», пише сайт ukrrain.

«Сьогодні Україна на третьому місці в світі по виготовленням матеріалів, що зображують сексуальне насильство над дітьми», - заявив Кулеба.

Уповноважений президента зокрема зазначив, що допомогти постраждалій дитині буває вкрай важко, або фактично неможливо, через недосконалість законодавства і через те, що злочинцями часто-густо виявляються самі батьки дітлахів або їхні родичі.

«У такому випадку дуже складно дати правову допомогу постраждалій дитині, адже фактично навіть нікому написати заяву. Через відсутність належного правового захисту у дитини всі судові засідання проходять без представника дитини, і часто, оскільки немає ніяких заперечень безпеки самої дитини, злочинці виходять під заставу», - пояснив омбудсмен з прав дитини.

Така правова колізія відверто наражає постраждалу дитину на небезпеку, вважає уповноважений.

Екзекуцією вважає Кулеба повторні допити потерпілих дітей в судовому процесі, що додатко травмують дітей, вже переживших насильство.

Недосконалість законодавства, що дозволяє з'являтися різним «студіям» по виготовленню «полунички» повинна бути виправлена найближчим часом, переконаний Кулеба.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: