• Головна
  • Новини
  • Україна отримає від США холодильники для зберігання вакцини Pfizer

08.02.2021, 17:40

Україна отримає від США холодильники для зберігання вакцини Pfizer

США планують допомогти Україні розподілити перші 117 тисяч доз вакцин проти коронавірусу виробництва Pfizer. Зокрема, країна надасть холодильники для зберігання препарату.

Про це Суспільному повідомили у посольстві США в Україні.

"Нещодавно ми вирішили допомогти Україні організувати систему транспортування для розподілу вакцини Pfizer, яка потребує дуже низьких температур. Тож ми допомагаємо з холодильниками та транспортуванням, а також слідкуємо за тим, щоб після прибуття вакцини на місце, вона залишалася в безпеці", – розповіла тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін.

Вона відзначила, що це дало можливість Україні опинитися серед перших країн, які отримують вакцину проти коронавірусу за ініціативою COVAX.

За словами Квін, 117 тисяч доз, які має отримати Україна – це перший транш, який буде надіслано для вакцинації медпрацівників. Але США та COVAX продовжать співпрацю з Україною.

Як відомо, вакцину виробництва Pfizer необхідно зберігати за температури -70°С. Її мають транспортувати за системою "холодного ланцюга". Після того, як вакцину привозять до країни-призначення, препарат у вантажівці-рефрижераторі мають відвезти на "морозильну ферму", де вона має зберігатися до 6 місяців за температури -70°С. Потім вакцину розкладають в окремі пакети із сухим льодом та розподіляють між центрами вакцинації.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: