• Головна
  • Новини
  • Україна має створити Національний пантеон героїв, – Митрополит Епіфаній

04.04.2019, 08:02

Україна має створити Національний пантеон героїв, – Митрополит Епіфаній

Полеглі герої України заслужили на величне вшанування пам’яті про них.Таку думку висловив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній під час зустрічі з ініціативною групою «Стіна пам’яті».

Його Блаженство особливо наголосив на необхідності створення в Україні масштабнішого, аніж нинішня «Стіна пам’яті», вшанування полеглих за єдність нашої держави, героїв. «Стіна пам’яті» – це тимчасовий захід. В Україні варто створити глобальний Національний пантеон пам’яті з собором та музейним комплексом, адже пам’ять і молитва – це нерозривні речі. Для полеглих молитва є важливою, без неї пам’ять буде не повною», – зазначив Митрополит Епіфаній.

Предстоятель додав, що у цьому контексті Україні варто брати за приклад практику інших країн, зокрема, Польщі, яка протягом останніх кількох десятиліть провела серйозну роботу з увіковічнення пам’яті про національних героїв.

До ініціативної групи, яка завітала до Предстоятеля Помісної Української Православної Церкви, увійшли заступник Міністра у справах ветеранів України Олександр Терещенко, колишній командир батальйону «Миротворець» Андрій Тетерук, директор Національного військово-історичного музею при Міноборони Андрій Іллєнко та громадська діяча і волонтер Юлія Кононенко. У зустрічі також взяли участь архієпископ Вишгородський Агапіт, намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря та протоієрей Сергій Дмитрієв.

Сторони обговорили питання оновлення пам’ятних конструкцій, що розміщені на стінах Золотоверхої обителі і містять зображення воїнів-героїв, які віддали свої життя захищаючи Україну. Під час зустрічі йшлося також і про необхідність встановлення єдиної дати вшанування усіх полеглих за волю та незалежність нашої Батьківщини.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: