• Головна
  • Новини
  • УДА: Якщо Зеленський відведе війська, ми заведемо тисячі

08.10.2019, 15:33

УДА: Якщо Зеленський відведе війська, ми заведемо тисячі

Заступник командира Української добровольчої армії Андрій Гергерт заявив, що добровольці займуть позиції ЗСУ у разі відведення військ на Донбасі і вимагає зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

Про це він заявив в ефірі програми "PRIME: Муждабаєв" на каналі ATR.

"Як головнокомандувач, президент, звичайно, може віддавати наказ про відвід, про демілітаризовану зону, а ми заявляємо: ми з війни не підемо. Там, де він відведе війська, ми зайдемо, заведемо тисячі осіб".

"Через "добровольців" пройшли близько 20 тисяч осіб, тільки через мій підрозділ пройшло кілька тисяч, оголошена мобілізація повна, ми жодного метра української землі не віддамо".

"Все, що хоче Путін, і той шлях, який він обрав, і ту тактику, яку він сьогодні вибрав, він її реалізує. Чим швидше президент Зеленський це зрозуміє, тим краще".

Гергерт також вимагає зустрічі із Зеленським, додавши, що чим скоріше вона відбудеться, тим швидше розпочнуться "переможні процеси в цій війні".

Заступник командира УДА підкреслив, що перемоги можна досягти, тільки спираючись на свій народ, своє військо і своїх волонтерів. За словами Гергерта, добровольці проти того, що "шепоче Путін", оскільки "все, що він хоче, веде до розвалу нашої країни і її окупації".

Про те, що не залишать Золоте у Луганській області заявили і ветерани, які перебувають у місті з 6 жовтня.

"Нас тут багато. Ми не залишимо селище і триматимемо оборону", - йдеться у відеозверненні ветеранів, опублікованому у телеграм-каналі "Останній блокпост".

Нагадаємо, 7 жовтня Збройні сили України і бойовики повинні були почати розведення сил в районі населених пунктів Золоте і Петровське. 

6 жовтня лідер Нацкорпусу Андрій Білецький разом з ветеранами ООС прибули до Золотого на Луганщині та заявили про готовність захищати селище у випадку відведення військ. 

1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив про досягнення на зустрічі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі домовленості про початок розведення військ у Петровському та Золотому.  

7 жовтня міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що розведення військ у Петровському і Золотому 7 жовтня не буде, оскільки бойовики порушили домовленість.  

В Кремлі заявили, що не можуть гарантувати відведення військ на Донбасі.

7 жовтня міністр оборони Андрій Загороднюк та начальник Генштабу генерал-лейтенант Руслан Хомчак з’їздили в місто Золоте на Луганщині, де заплановано процес розведення військ, і заявили, що населення "в цілому підтримує концепцію" влади.

Загороднюк також повідомив, що заплановане розведення сил на Донбасі в районі Петрівського і Золотого можливе у разі дотримання режиму припинення вогню упродовж тижня. 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: