• Головна
  • Новини
  • У хмельничанина конфіскували собаку, що покусала сусідів

03.05.2019, 19:27

У хмельничанина конфіскували собаку, що покусала сусідів

Рішенням суду конфісковано Східноєвропейську вівчарку, що покусала двох сусідів, а власника притягнуто до адміністративної відповідальності

Постановою Хмельницького міськрайонного суду   конфісковано Східноєвропейську вівчарку, яка покусала двох сусідок власника собаки, а останнього притягнуто до адміністративної відповідальності  за порушення правил утримання собаки, а саме -  за ч. 2 ст. 154 КУпАП та накладено штраф в розмірі  85 грн., що є  максимальною сумою, яка передбачена санкцією статті 154 КУпАП, повідомляє прес-служба Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області.

Так, судом встановлено, що хмельничанин, будучи власником собаки та  проживаючи у власному будинку  з присадибною ділянкою не забезпечив правила утримання собаки породи «Східноєвропейська вівчарка», а саме утримання в ізоляції та вигулювання в наморднику.

Такі дії призвели до того, що  собака покусала жінку, 1957 року народження  за руку, зірвавшись з повідка,  спричинивши тілесні ушкодження  та за декілька днів  покусав ще одну сусідку, 1953 року народження,  забігши на територію її домогосподарства та накинувшись на неї, спричинивши жінці ряд ушкоджень у вигляді кусаних ран рук, передпліччя.

При цьому звертаємо увагу на те, що санкцією ч. 2 ст. 154 КУпАП передбачено обов’язок суду  конфісковувати тварин, у випадках, якщо внаслідок порушення правил утримання тварин і котів було спричинено шкоду здоров’ю  людей або їх майну, або якщо власник повторно вчиняє протягом року це ж правопорушення.

Фото ілюстративне

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: