• Головна
  • Новини
  • У віденському Бельведері з’являться аудіогіди українською мовою

27.03.2019, 13:26

У віденському Бельведері з’являться аудіогіди українською мовою

Посольству України в Австрії домовилося з відомим віденським музеєм Бельведер про створення аудіогідів українською мовою.

"Добрі новини, друзі. Із всесвітньо відомим віденським музеєм Бельведер вдалося домовитися про аудіогіди українською мовою. Вітаю всіх українських шанувальників мистецтва", - йдеться у фейсбук повідомленні посла України.

В коментарі  Укрінформу посол Олександр Щерба зазначив, що українські аудіогіди в Бельведері мають з’явитися до кінця нинішнього року.

Палацово-парковий ансамбль, який складається з Верхнього Бельведера, Нижнього Бельведера та великого саду, вважається одним з найбільш красивих архітектурних споруд в стилі барокко та відноситься до Світової культурної спадщини ЮНЕСКО. На сьогодні в Бельведері розташовується найвидатніша колекція витворів за 800-літню історію австрійського мистецтва, доповнена витворами всесвітньо відомих художників. Зокрема, в галереї міститься найбільше в світі зібрання живопису Густава Клімта, вичерпно представлено експресіонізм: від робіт його засновника Мунка до колекцій живопису Шиле та Кокошки.

Бельведер є одним з найбільш популярних музеїв серед туристів у Відні: у 2018 році до галереї завітали майже 1,6 млн відвідувачів.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: