29.07.2019, 20:27

У серпні Польща головуватиме в Раді Безпеки ООН

У серпні Польща головуватиме в Раді Безпеки ООН. З цієї нагоди міністр закордонних справ Яцек Чапутович зустрівся з дипломатичним корпусом і представив пріоритети Варшави.

Це – міжнародне право, гуманітарне право і безпека в нашому регіоні. Польська сторона запланувала кілька зустрічей високого рівня, присвячених, зокрема, гуманітарному праву, ситуації дітей у збройних конфліктах і безпеці на Близькому Сході. У цьому контексті очільник МЗС нагадав, що Польща, після кільканадцяти років перерви, повертається до миротворчих операцій ООН. Зокрема, 230 польських солдатів візьме участь в операції ООН у Лівані.

Про це пише Польське радіо.

Міністр Яцек Чапутович зазначив, що протягом непостійного членства Польщі в Раді Безпеки ООН відбулося вісім дискусій, присвячених ситуації в Україні. Раніше пройшла лише одна така зустріч. На запитання про результат цих дебатів, очільник зовнішньополітичного відомства зазначив, що метою є підтримати на міжнародному форумі тему російської агресії проти України: «Це вийшло. Не можна сказати, що цю проблему забуто. Агресію треба назвати прямо, і це – співзвучне з нашими двосторонніми діями, деклараціями про підтримку суверенітету і територіальної цілісності в межах, визнаних міжнародним правом».

Міністр додав, що з польської ініціативи Генеральна асамблея ООН 22 серпня встановила Міжнародний день вшанування жертв насильства на основі релігії або віросповідання.

Польща є непостійним членом Ради Безпеки ООН до кінця цього року. 1 січня 2020 року її місце займе Естонія.

Варшава також клопочеться про місце в Раді прав людини ООН на 2020-22 роки, вибори до цього органу відбудуться в середині жовтня. Як повідомив очільник МЗС, Польща на цьому форумі хотіла б обговорити застереження, які стосуються функціонування демократії в Білорусі.  

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: