• Головна
  • Новини
  • У селі під Луцьком знімають документальний фільм "Українське підпілля на Волині"

29.08.2021, 12:19

У селі під Луцьком знімають документальний фільм "Українське підпілля на Волині"

У селі Рокині, неподалік Луцька, тривають знімання документального проєкту "Українське підпілля на Волині". До створення стрічки залучили реконструкторів та істориків.

Про це розповів Суспільному режисер проєкту Сергій Шараєвський.

Стрічку глядачі зможуть побачити вже у вересні в ефірі регіональних телеканалів Суспільного мовлення.

У документальному проєкті запланували відзняти чотири серії. Перед написанням сценарію та початком знімань режисер консультувався з істориками, шукав світлини, які збереглися до нашого часу.

"Це будуть дві жіночі історії і дві чоловічі. Це прості люди, яких у свій час зачепила війна. Вони були патріоти і вони кожен по-різному взяли участь у підпільній боротьбі. У протистоянні з військами НКВС, німецькими військами", – розповідає Сергій Шараєвський.

Участь у зніманнях беруть кілька десятків акторів.

35-річний Михайло Курдельчук за професією вчитель інформатики. В документальній стрічці виконує роль вояків УПА та НКВС.

"Ти себе відчуваєш тією частиною історії, яка захищала дійсно долю простих мирних жителів, яка боролася за вільну і незалежну Україну. З чимось споріднює з тими вояками, які воюють зараз на сході. Вони там теж боронять нашу державу", – каже актор.

У документальному проєкті беруть участь реконструктори з Рівного, Києва, Луцька та інших міст. Вони відтворюють бої. Це – тривалий процес, який вимагає чимало досвіду і зусиль, розповідає керівник військово-історичної групи "Азимут" Володимир Патрай.

"Зараз частина учасників нашої групи у формі бійців Третього рейху, які у фільмі виконують свої функціїВчора ми знімали 1947 рік, там вже були воїни УПА, воїни НКВС", – розповідає керівник військово-історичної групи.

Кожна серія документального проєкту "Українське підпілля на Волині" матиме тривалість 26 хвилин. В ефірі регіональних телеканалів Суспільного мовлення щомісяця транслюватимуть по одній історії.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: