• Головна
  • Новини
  • У постійних комісіях міської ради розглядають е-петицію про побудову крематорію у Львові

07.07.2021, 11:45

У постійних комісіях міської ради розглядають е-петицію про побудову крематорію у Львові

На засіданнях постійної комісії законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки, постійної комісії міської інфраструктури, інженерного та житлового господарства, постійної комісії землекористування та агломерації депутати розглянули і підтримали електронну петицію “Побудова крематорію у Львові до 2025 року“.

Про це повідомив Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Далі це питання депутати розглядатимуть на сесії Львівської міської ради.

Начальник відділу зовнішніх зав’язків та правового забезпечення управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради Петро Качараба повідомив, що автор петиції Андрій Маринюк звернувся до Львівської міської ради з проханням вирішити питання з побудовою крематорію у м. Львові. «Окрім того, автор петиції пропонує терміново віднайти кошти на побудову крематорію у місті», - зазначив Петро Качараба.

Депутат Львівської міської ради, секретар постійної комісії землекористування та агломерації Юрій Моравецький зауважив: «Депутати знайомі з цим питанням. Я особисто  підтримую цю петицію».

Автор петиції Андрій Маринюк у її тексті, зокрема, зазначає:  «У Львові дуже гостро стоїть питання з похованням померлих. Місць на кладовищах катастрофічно не вистачає. Зокрема вже цього року запланували заради розширення кладовищ провести вирубку 10 гектарів Брюховицького лісу. Території існуючих кладовищ перебувають в жахливому стані, значно впливають на екологію регіону та потребують великих коштів на їх утримання.

Також варто зазначити, що значно зросли витрати громадян на поховання, середній цінник проведення поховання у Львові починається від 18 тисяч гривень при наявності власного місця, без врахування подальшого догляду за могилою. Натомість комплекс послуг з кремації в місті Києві із залученням комерційних структур обходиться від 5000 гривень».

Фото умовне.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: