01.05.2021, 16:42

Коронавірус посилив тему крематорію для Львова 

На сайті електронних петицій з’явилась вимога до мерії Львова збудувати у місті крематорій до 2025 року. Відповідну петицію зареєстрував 26 квітня Андрій Мартинюк. До кінця збору підписів залишилось 55 днів. Петиція вже набрала 86 голосів із 500 необхідних.

Про це пише Леополіс.

"У Львові дуже гостро стоїть питання з похованням померлих. Місць на кладовищах катастрофічно не вистачає. Зокрема вже цього року запланували заради розширення кладовищ провести вирубку 10 гектарів Брюховицького лісу. Території існуючих кладовищ перебувають в жахливому стані, значно впливають на екологію регіону, та потребують великих коштів на їх утримання.

Також варто зазначити, що значно зросли витрати громадян на поховання, середній цінник проведення поховання у Львові починається від 18 тисяч гривень при наявності власного місця, без врахування подальшого догляду за могилою. Натомість комплекс послуг з кремації в місті Києві, з залученням комерційних структур обходиться від 5000 гривень.

Депутати Львівської міської ради керуючись надуманими забобонами, міфами та власними інтересами, переконують львів'ян, що кремація не відповідає християнському вченню і не визнається церквою.

Натомість представники церкви та церковні канони запевняють, що кремація жодним чином не суперечить основам християнства.

Кодекс канонічного права Римсько-католицької церкви:

Канон 1176 §3 Церква настійно рекомендує дотримуватися благочестивого звичаю поховання тіл померлих. Однак не забороняється і кремація, якщо тільки її не вибрали з причин, які суперечать християнському віровченню.

Кодекс Канонів Східних Церков:

Канон 876 § 3. Тим, хто вибрав кремацію свого трупа, якщо відомо, що вони зробили це не керуючись міркуваннями суперечними з християнським способом життя, слід дозволити церковний похорон, але проведений в такий спосіб, щоб видно було, що Церква віддає перевагу похованню тіла перед кремацією, а також, щоб уникнути згіршення», - зазначає автор петиції.

Отець Назар Лозинський ПЦУ:

"На жаль, найбільше дбають за збереження таких «непорушних традицій» ті, хто зовсім не розуміється на їх походженні, значенні та важливості.
[...]
Бо християнство у жодній своїй конфесії абсолютно не пов'язує спосіб поховання людини із посмертною участю її безсмертної душі. За історію людства тисячі людей загинули у вогні, втопились у морях, були роздерті дикими звірями тощо. Якщо хтось думає, що це, а не їх духовний стан, вплинуло на їх посмертну участь, то така людина, вибачте, невіглас...

Тож кремація тіла не становить жодної перешкоди до християнського поховання людини".

Пропоную негайно віднайти необхідні кошти та затвердити дорожню карту з чітко визначеними датами на побудову крематорію у Львівській міській територіальній громаді, та введення його в експлуатацію не пізніше 2025 року".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

    Василь Чорний

    Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: