• Головна
  • Новини
  • У міськраді Дрогобича кажуть, що мешканці зруйнованого будинку до них за допомогою не звертались

01.09.2019, 20:35

У міськраді Дрогобича кажуть, що мешканці зруйнованого будинку до них за допомогою не звертались

Дрогобицька міська рада закликає оперувати фактами а не їх інтерпретацією і закликає дочекатися висновків незалежного розслідування.

У п’ятницю, 30 серпня, у виданні «Діло» з’явилися публікація «Трагічна халатність: мешканка будинку, який обвалився у Дрогобичі, зверталася у міську раду через тріщини у стінах» , у якій фігурує відповідь міського голови Дрогобича Тараса Кучми громадянці Оксані Мицавці щодо перепланування у квартирі №50 будинку №101/1 на вулиці М. Грушевського. Згодом цю відповідь з маніпулятивним коментарем опублікували й у соцмережі Фейсбук.

У виданні «Діло» громадянка Оксана Мицавка, яка постійно проживає у Львові, звинувачує у халатності та безвідповідальному ставленні Дрогобицьку міську раду.

Громадянка наголошує на аварійності четвертого під’їзду у будинку №101 на вулиці М. Грушевського. Пані Мицавка зазначає, що у будинку не проживала, однак півтори року тому зверталася до відділу ДАБК ДМР з проханням обстежити її квартиру. Далі вказує, що фахівці відреагували на її звернення, але саме її квартиру не обстежили.

«У коментарі журналістам, громадянка наголошує, що її квартиру не обстежили. Але не вказує, що у своєму зверненні до міськради вона не просила про обстеження квартири №54, де проживав її батько. Натомість вона просила перевірити правомірність перебудови у квартирі №50. На основі її звернення від 28.08.2018р., фахівцями було здійснено перевірку квартири № 50, про яку просила пані Оксана. За результатами перевірки порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів, і правил на об’єкті на вул. М. Грушевського 101/1 у квартирі № 50 не було виявлено. Будівництво проводилося згідно з затвердженою проектною документацією», — зазначають у відділі архітектурно-будівельного контролю ДМР.

Після публікації у виданні «Діло», у соціальній мережі Фейсбук з’явилася публікація одного з активістів з особистим коментарем, який ми вважаємо маніпулятивним, адже дописувач неодноразово публікує маніпулятивну інформацію.

Таким чином ці публікації призвели до дезінформування громади, а саме того, що перукарня, де стався обвал знаходилася у під’їзді №2 у приміщенні під №20. Приміщення, по якому було надано відповідь міського голови на основі інформації фахівців структурних підрозділів виконавчого комітету ДМР, знаходилося у під’їзді №4 під №50.

Більше того, пані Оксана у коментарі виданню «Діло» говорить, що квартиру №50 перетворили у комерційне приміщення, але ні вона, ні її батько на це згоди не давали. Однак у заяві-згоді мешканців під’їзду №4, адресованої міському голові ще у 2016 році на переведення квартири №50 у нежитлове приміщення, фігурує підпис та прізвище Мицавка.

Важливо й те, що вчора, 29 серпня 2019 року, після чергового огляду будинку, де стався обвал, експертом з ДП “Західний ЕТЦ” було попередньо повідомлено, що ніякої загрози у під’їзді № 4 не виявлено.

Отож маніпулятивною інформацією щодо будинку №101/1 на вулиці М. Грушевського, де сталася трагедія і загинули люди, вважаємо неприпустимою. Закликаємо журналістів і представників ЗМІ не висвітлювати інформацію однобоко, без коментарів і роз’яснень відповідальних посадових осіб чи фахівців. Також закликаємо активістів припинити маніпулювати на чужому горі.

Зазначаємо, всю документацію щодо проведення перевірки по будинку №101/1 кв 50 на вулиці М. Грушевського передано для слідства у правоохоронні органи.

Щодо офіційної версії обвалу, очікуємо висновків експерта.

Наголошуємо, що жодних дозволів на виконання будівельних робіт у будинку №101/1 на вулиці М. Грушевського у період з 2014 року Дрогобицькою міської радою не видавалося.

Також повідомляємо, що під час зустрічі міського голови Дрогобича Тараса Кучми з постраждалими, як на території будинку, так і у школі №16, у лікарні, під час похоронів, мешканці будинку підтвердили, що про проблеми ні до міської ради, ні до міського керівництва не зверталися. На питання “Чому?”, відповідали, що їх обслуговує ЖЕК. Про це мешканці будинку говорили і в інтерв’ю телеканалам. Тому просимо осіб, які не мають відношення до потерпілих, не поширювати припущення чи здогадки. Просимо всіх дочекатися висновків експертів та результатів слідства.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: