• Головна
  • Новини
  • У мерії розповіли деталі пожежі у львівській багатоповерхівці: винен електровелосипед. Фото

11.05.2021, 13:16

У мерії розповіли деталі пожежі у львівській багатоповерхівці: винен електровелосипед. Фото

Вчора, 10 травня, близько 20.50 год. у одній з квартир 10-поверхового житлового будинку на вул. Виговського, 1 (Залізничний район) виникла пожежа. Сьогодні будівлю обстежив міський голова Львова Андрій Садовий.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

«Помешкання, в якому сталась пожежа, повністю вигоріло. Попередньо відомо, що кімнату, розміром 60 м кв., орендують хлопці, які працюють в одній із служб доставки. Вони поставили заряджати електровелосипед, з чого й розпочались проблеми. Сходова евакуаційна клітка також стала причиною поширення вогню, адже вона була захаращена речами мешканців. На щастя, всі живі, це найголовніше. Двох людей, які мешкають на третьому поверсі, нам довелось забрати до лікарні, бо вони надихались чадним газом. Зараз їх життю нічого не загрожує. Дуже якісно спрацювали рятувальники, оперативно відреагувала районна адміністрація. Вчора ми були готові відселити всіх мешканців будинку, але вночі було прийнято рішення, що люди можуть повернутися в свої помешкання.

На місці до обіду працює комісія, за результатами якої будуть перші висновки. Після обіду сюди приїжджають працівники наших управляючих компаній для того, щоб все прибрати. Зрозуміло, що будинок буде потребувати дуже серйозного ремонту: сходова та евакуаційна клітки повністю обвуглені, ліфт потребуватиме капітального ремонту. Щодо помешкання, то тут ситуацію між собою з’ясовуватимуть самі мешканці. Це нештатна ситуація, тому місто однозначно долучиться до фінансування ремонтних робіт. Будинок є на балансі міської управляючої компанії, тому вона візьме на себе ремонт сходової клітки, мереж, ліфта», – розповів мер Львова Андрій Садовий.

Як повідомили в міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, пожежу на 2-му та 3-му поверхах ліквідували о 21.22 год. Під час гасіння пожежі виявили нові осередки вогню на евакуаційній сходовій клітці з 2-го по 10-й поверхи, у тому числі на даху будівлі, а також на основній сходовій клітці з 3-го по 5-й поверхи. Пожежу ліквідували о 23.04 год. Вогнем знищено речі домашнього вжитку, старі речі в коридорах та речі побутового вжитку на евакуаційній сходовій клітці, дерев’яну покрівлю надбудови на горищі, а також облицювання стін основної сходової клітки.

Під час пожежі евакуювали близько 100 осіб. Внаслідок пожежі отруїлися продуктами горіння мешканці квартири: 83-річна жінка та 85-річний чоловік, яких у стані середнього ступеню важкості доправили в обласну клінічну лікарню.

Фото - ЛМР

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: