• Головна
  • Новини
  • У львівському музеї "Дім Франка" показали нові експонати

29.01.2021, 12:37

У львівському музеї "Дім Франка" показали нові експонати

Музейні фонди львівського "Дому Франка" поповнилися новими експонатами. Старовинні нотні книги, серветки та гравюри подарувала "Дому" працівниця музею Віра Бонь.

Про це музейниця розповіла Суспільному.

Віра Бонь є найстаршою працівницею музею, їй 93 роки. Працює у музеї жінка майже 66 років. Віра Бонь віддала до музею кухонні серветки, дві гравюри першої половини ХХ століття та нотні альбоми ХІХ століття. Схожі були у Ольги Франко.

"Родина, друзі, знайомі – ми дуже багато принесли.То в музеї залишиться на віки. Ті речі збережуться тут. Дома, ну хто на них буде дивитись? Я та діти, та внуки, а тут скільки народу приходить і всі будуть дивитися, і всі будуть доглядати ті речі! Нехай будуть тут», — каже Віра Бонь.

Директор музею Богдан Тихолоз каже, що цінними є не тільки ті речі, які безпосередньо пов'язані з Франком, але й ті, які передають дух часу.

«Ті речі, які подарувала Віра Бонь сьогодні для фондів музею – це речі, які дуже вдало передають ось цей колорит франкової епохи, а також особисті зацікавлення франкової родини", — каже Богдан Тихолоз.

Нещодавно фонди "Дому Франка" поповнила авторська збірка Петра Карманського. Вона потрапила до музею завдяки дорученню поета Дмитра Павличка.

"Це дуже цікавий подарунок від дуже цікавих людей. Дмитро Павличко свого часу надбав ці матеріали і передав відомому львівському літературознавцю Миколі Ільницькому, а той за його дорученням передав нам. Ми тішимося, що сьогодні наші фонди збагачені такими рукописами і машинописами", — додає Богдан Тихолоз.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: