• Головна
  • Новини
  • У львівській лікарні 9-річному хлопчику встановили протез ноги, він заново вчиться ходити

27.05.2024, 14:30

У львівській лікарні 9-річному хлопчику встановили протез ноги, він заново вчиться ходити

Хлопчик втратив ногу у боротьбі з агресивною формою раку. Однак у львівській лікарні йому встановили протез й він знову вчиться ходити без милиць

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає "Еспресо.Захід". 

Одну із найагресивніших форм раку серед дітей – остеосаркому, у Михайлика Палія з Івано-Франківщини виявили два роки тому, коли хлопчику було 7 років. Пухлина вразила стегнову кістку на лівій нозі.

Лікування раку у маленького Михайлика

Перші 6 курсів хімії дитині  провели в Івано-Франківській дитячій обласній клінічній лікарні. Хлопчик важко переносив терапію, а пухлина на неї не реагувала, хвороба і далі прогресувала.

Єдиним шансом на порятунок дитини була ампутація всієї ураженої остеосаркомою кінцівки. Далі у боротьбу за Михайлика вступила мультидисциплінарна команда спеціалістів дитячої лікарні святого Миколая: онкогематологи, хірурги, протезисти, фізичні терапевти та психологи.

Єдиним рішенням стала ампутація

Операція з ампутації лівої ніжки тривала чотири години. А вже за кілька днів Михайлик, за підтримки фізичного терапевта та з допомогою милиць, зробив свої перші кроки. Його бажання ходити перевершило найоптимістичніші сподівання спеціалістів. 

Одночасно хлопчик продовжував приймати хіміотерапію.

"Михайлик дуже хотів робити все як інші діти – бігати, стрибати, знову ходити до школи. Він самотужки навчився їздити на велосипеді без однієї ноги. На милицях прислуговував на церковній службі. І навіть приміряв на себе професію рятувальника – провів один день з івано-франківськими ДСНСниками", – розповідають лікарі

За півтора року після ампутації збулася ще одна мрія Михайлика – стати на обидві ніжки

У майстерні протезування Першого медоб’єднання Львова йому виготовили штучну кінцівку і нині хлопчик наполегливо опановує ходьбу на ній.

"В нього немає страху до падіння. І через це ми за два тижні досягли максимального результату, на який я сподівався лише за 4 тижні після протезування", – зазначив  фізичний терапевт Максим Тибінка.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: