• Головна
  • Новини
  • У лікарні на Львівщині хотіли відремонтувати ліфт, але вкрали 700 тисяч

24.09.2024, 23:09

У лікарні на Львівщині хотіли відремонтувати ліфт, але вкрали 700 тисяч

Тепер "сядуть"

Прокурори Львівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно заступника директора із економічних питань однієї із районних лікарень Львівщини та керівника підрядного товариства. Їм інкримінують зловживання службовим становищем та пособництво у зловживанні службовим становищем відповідно (ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України).

Про це пише ВестНюз з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Слідством встановлено, що у 2022 році посадовиця, зловживаючи службовим становищем,  організувала перемогу у тендері «потрібного» для неї підрядного товариства.  Останнє мало надати послуги щодо капітального ремонту трьох ліфтів із заміною ліфтового обладнання у одній із районних лікарень Львівщини.

В подальшому, на виконання умов договору, переможцем тендеру було змонтовано пасажирські ліфти. Проте технічні параметри та їх тип не відповідали вимогам тендерної, проектно-кошторисної та звітної документації.

Директор товариства, достовірно знаючи про це, вніс у офіційні документи неправдиві відомості. В акті приймання виконаних будівельних робіт та довідці про їх вартість вказав устаткування, яке не відповідає фактично встановленому, а також завищив його вартість.

Таким чином, суб’єкту господарювання безпідставно перераховано майже 700 тис. грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

    Коментар

    Блоги

    Михайло Цимбалюк

    Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

    Мирослав Дністрянський

    КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

    Василь Чорний

    Громади Волині в умовах воєнного стану

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: