20.10.2020, 10:28

У ці дні можна спостерігати потік метеоритів Оріонід

Видовищний метеоритний потік можуть спостерігати земляни до 7 листопада. Але пік "небесного шоу" припаде в ніч з 21 на 22 жовтня.

У цей період Земля проходить крізь потік метеорів зі шлейфу комети Галлея. Тому любителі помилуватися нічним небом можуть стати свідками цікавого явища, коли швидкість потоку буде досягати близько 20 метеорів на годину, розповідає Daily Mail, пише Кореспондент.

"Активність Оріонід часто залишається майже на одному рівні кілька наступних ночей після піку. Оріоніди народжені шлейфом частинок, залишених знаменитою кометою Галлея (1Р / Halley) - найвідомішою серед періодичних комет, за якою спостерігають з давніх часів", - йдеться в заяві NASA.

Частинки метеорного рою Оріонід врізаються в земну атмосферу на швидкості близько 66 км/сек. Ці метеори залишають яскраві сліди-треки.

Умови спостереження Оріонід в 2020 році - сприятливі. Спостереження метеорів Оріонід можливі за ясної погоди з місцевої півночі до світанку над південно-східним горизонтом", - зазначили в NASA. Тільки потрібно вибрати місце подалі від міських вогнів.

Оріоніди названі на честь міфічного мисливця Оріона, сина Посейдона і німфи Евріали. За легендою він був убитий під час переслідування німф-Плеяд. Їх, щоб врятувати, Зевс помістив на небо. На честь Оріона назване сузір'я, найяскравіша зірка якого - Бетельгейзе.

Явище стартувало 2 жовтня і триватиме до 7 листопада.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: