• Головна
  • Новини
  • У Зеленського про зменшення тарифів: не президентське це діло

22.04.2019, 14:27

У Зеленського про зменшення тарифів: не президентське це діло

У де-факто наступного президента України Володимира Зеленського не обіцяють знизити тарифи на комунальні послугу, але сподіваються, що після "зниження рівня корупції" це стане можливо.

"Обіцяти, що зниження відбудеться через день, два чи три після інавгурації, було б неправдою. Це непростий, важкий процес", - заявив Дмитро Разумков

Про це у вчорашньому, 21 квітня, ефірі каналу ICTV сказав політконсультант кандидата Дмитро Разумков, пише  ЛІГА. нет

За даними соцопитування КМІС, за середину квітня, в перші 100 днів президентства Зеленського 40% українців очікують зниження тарифів.

"Насправді, це не зовсім прерогатива президента", - відповів Разумков, нагадавши про Роттердам+ і заявивши, що "зниження корупційної складової, думаю, дасть можливість знизити тарифи".

Ведуча перепитала - чи буде конкретний перегляд діючих тарифів (в сторону зменшення), на що Разумков сказав: "У рамках чинного законодавства, на що зможе президент вплинути, він буде впливати".

У передвиборній кампанії Зеленський говорив про "проблему, яка дуже сильно хвилює народ України": "Дам підказку: на "т" починається, на повний капець закінчується - тарифи на комуналку".

Водночас у коментарі "Українській правді" сьогодні, 22 квітня, представник команди кандидата у президенти Володимира Зеленського Олександр Данилюк сказав, що на посаді глави держави Зеленський буде порушувати питання обґрунтованості ціни на газ перед урядом.

"Ви знаєте, що сфера тарифів не знаходиться у сфері компетенції президента. Але ми вже проаналізували ситуацію, ми бачимо, що ринкова ціна на газ зменшилася, суттєво зменшилася порівняно із зимовим періодом. Якщо ми говоримо про ринкову ціну, то очікування такі, що це має відобразитися на ринку України", – сказав Данилюк.

За його словами, після вступу на посаду Зеленський має запитати про обґрунтованість цін на газ у Кабінету міністрів.

"Що ми зараз бачимо – те, що газ для населення коштує дорожче, як для бізнесу. Тобто звичайно, коли президент заступить на свою посаду, він буде піднімати це питання досить принципово перед урядом. Так, це відповідальність уряду, але буде дуже цікаво подивитися, яка буде аргументація уряду щодо ринкових умов", – сказав Данилюк. 

Фото - ЛІГА. нет

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: