• Головна
  • Новини
  • У ЗСУ планують покращити сухпай для українського війська

14.02.2020, 21:50

У ЗСУ планують покращити сухпай для українського війська

Цього року відбудеться покращення асортименту меню сухого пайка для потреб військових, які перебувають у польових умовах та для воїнів, які виконують завдання у районі проведення ООС.

Про це кореспондентам АрміяInform повідомила представниця Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України старший лейтенант Валентина Груба.

– Офіцери Управління проведуть певні дослідження та аналіз раціонів наборів сухих продуктів, визначивши більш споживані страви. Також розглянуть можливість упровадження нового асортименту готових до вживання перших і других страв та інших комплектувальних складових набору, – наголосила фахівець.

Завдяки цьому суп рисовий можуть змінити на суп-харчо, а асортимент джемів можна доповнити новими смаками.

– Сухий пайок, який нині використовують в районі проведення ООС, розроблений ще чотири роки тому. У 2018-му ми покращили його раціони, що збільшило кількість других страв – із 17-ти до 35-ти, – зауважила офіцер.

Включення до складу других страв, овочів сезонного врожаю: болгарського перцю, зеленого горошку, капусти тощо, дозволило урізноманітнити асортимент наборів. За рахунок цього і збільшилася кількість раціонів – із семи до чотирнадцяти, постачання яких до ЗС України розподілене впродовж року.

Також вона зазначила, що раціони харчування повинні бути повноцінними й різноманітними, тому в Управлінні переглянуть нормативно-технічну документацію на сухі пайки. Наразі внесення змін до визначеного переліку наборів сухих продуктів не передбачається, адже доповнення новими комплектувальними складовими потребує додаткового фінансового ресурсу.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: