09.11.2022, 18:00

У Харкові демонтували пам'ятник Пушкіну

Харківська міська рада повідомила про демонтаж пам'ятника російському поету Олександру Пушкіну. Зазначено, що його відправили на "відповідальне зберігання"

Про це міськрада пише в телеграмі.

У повідомленні йдеться, що наразі цей пам'ятник має бути збережений, а подальшу долю пам'ятки оберуть демократичним шляхом харків'яни після перемоги України. 

"Його подальша доля - чи буде він зберігатися у музеї, чи йому знайдеться інше місце у культурному та історичному просторі Харкова - вирішуватимуть харків‘яни після Перемоги України", - пише міськрада.

Також зазначається, що Харків одне з найбільш постраждалих від агресії РФ міст, тож міськрада розуміє почуття деяких місцевих, які не бажають бачити у своєму місті російські топоніми. Міська влада пропонує переосмислити культурне та історичне середовище міста і вже запропонувала варіанти:

"Як один з варіантів такого переосмислення - погруддя Пушкіна може стати частиною експозиції, присвяченій українському національно-визвольному руху, адже понад сто років тому, ще перед революцією 1917 року, його збиралися знести активісти цього руху", - пише Харківська міська рада.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: