26.02.2020, 14:05

У Винниках утилізують 14 тонн контрафактного алкоголю

У середу, 26 лютого, у Винниках почали утилізовувати 14 тонн алкоголю. Це — майже 40 тис. пляшок. Знищення такої партії — одне з наймасштабніших в історії України. І вперше є відкритим для преси.

Про це пише Zaxid.net.

Алкогольні напої з назвою «Чарка срібна», «Золота пшеничка» та «Синяя лошадь» конфіскували у Хмельницькій області. У них була підроблена акцизна марка. Викликав сумніви і вміст пляшок. Алкоголь планували продати за понад 4 млн грн.

Переробку конфіскату визнали недоцільною. Пояснили це тим, що вміст спирту в напоях — від 27% до 32%. Публічний спосіб утилізації обрали тому, що попередні були неефективними.

«Роками у нас були проблеми з конфіскатом, підакцизними товарами, які мали бути утилізовані або перероблені, які держава в тому чи іншому випадку конфіскувала. В чому проблема? Проблема полягала у тому, що такі товари просто повертали на ринок назад і знову випускали на продаж», — пояснює міністр юстиції України Денис Малюська.

Через великий об’єм алкоголю процес утилізації займе кілька днів. Робитимуть це спеціально відібрані люди. Алкоголь із пляшок зливатимуть у спеціальний резервуар. А потім сюди доливатимуть синій барвник.

«Оцей барвник потім буде спущений у відповідній пропорції також у резервуар, куди зливається весь конфіскований алкогольний продукт. Опісля він буде вилитий на очисних спорудах у стоки», — каже начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Юрій Добош.

Якщо публічна утилізація пройде успішно, а неякісний алкоголь не потрапить на полиці магазинів, то в Мін’юсті обіцяють схожим чином знищувати й усі конфісковані сигарети.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: