• Головна
  • Новини
  • У Трускавець найбільше приїжджає поляків, азербайджанців, білорусів та молдован

29.12.2020, 11:25

У Трускавець найбільше приїжджає поляків, азербайджанців, білорусів та молдован

Хоча 2020-й для всього світу минає під знаком карантину через світову пандемію COVID-19, іноземні туристи не відмовлялися від оздоровлення на Львівщині. Лише в Трускавці, найбільшій з оздоровниць регіону, до листопада відпочило 6 105 громадян інших держав.

Про це пише Львівська ОДА. 

За статистикою в місто на курортний відпочинок приїжджає найбільше поляків, азербайджанців, білорусів та молдован.

«На кількість відпочивальників з-за кордону насамперед вплинула логістика, бо чимало авіарейсів досі скасовують через пандемію, – зауважує Наталя Скибак, керівниця управління розвитку міста Трускавецької міськради. – Хоча зовсім недавно у нас на оздоровленні побували азербайджанці. Задля того, щоб дістатися в Трускавець, їм довелося добиратися через Туреччину – прямого авіарейсу з Азербайджану до Львова не було».

У іншому курортному місті, Моршині, до жовтня відпочило 335 іноземців із 14 країн, серед них найбільше громадян Молдови (121), Білорусі – 92, Азербайджану – 59, Росії – 28, Німеччини – 13. Були також поодинокі гості з Австралії, Болгарії, Ізраїлю, Казахстану, Кіпру, Польщі, Румунії, США, Туреччини, Туркменістану й Узбекистану.

Як повідомили у ще одному курортному селищі, Східниці, саме до них найбільше приїжджає відпочивальників із Польщі. Також цьогоріч були групи з Азербайджану, Німеччини і окремі гості з Туреччини. Загалом від початку 2020-го в Східниці оздоровлювались близько сотні іноземців.

«Звісно, кількість відпочивальників, які приїжджають оздоровлюватись на курорти Львівщини, цьогоріч суттєво зменшилась через пандемію коронавірусу, – визнає Тарас Лозинський, заступник начальника управління туризму та курортів Львівської обласної державної адміністрації. – І серед іноземців, які вирушають до Трускавця, Східниці, Моршина чи інших локацій, абсолютну більшість становлять ті, хто їде сюди не вперше, а є постійним гостем.

Та добре, що незважаючи на ковід, гості з-за кордону не відмовились від поїздок задля оздоровлення у Львівську область.Ми ж працюємо над тим, щоб відпочинок, лікування й оздоровлення в нашій області були ще цікавішими. Неподалік тієї ж Східниці, в околицях Борислава, Трускавця й села Орів у 2021 році в межах проєкту «ВелоБескиди» облаштують велосипедні й пішохідні траси, а на одній із гір – велику оглядову вежу».

Нагадаємо, що загалом у Львівській області є 7 курортних локацій – Трускавець, Моршин, Розлуч, Східниця, Великий Любінь, Шкло та Немирів.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: