22.05.2019, 18:40

У Тернополі відкрили консульство Литви

У Тернополі відкрилося Почесне Консульство Республіки Литва. Почесним Консулом став Ярослав Візняк, повідомили у Тернопільській ОДА.

На відкриття установи завітали Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс та Віце-міністр закордонних справ Литовської Республіки Дарюс Скусявічюс. На урочистостях були присутніми й представники місцевої влади. Зокрема, привітаннями на захід завітав голова обласної державної адміністрації Степан Барна. 

“Мені приємно констатувати, що наша спільна робота дала результат. Відкриття третього Почесного консульства країн світу в нашому обласному центрі є свідченням того, що Тернопільщина активно “прорубує” вікно в Європу. Сподіваюся, що кількість іноземних представництв у нашій області буде збільшуватись. Це важливо з точки зору налагодження міжрегіонального співробітництва ”, - зазначив очільник краю.

Також він додав, що дуже важливою є позиція Литви щодо політичної ситуації в державі, зокрема щодо підтримки курсу України на європейську інтеграцію. 

За словами Надзвичайного та Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні Марюса Януконіса, цей день надважливий у стосунках Литви та України. 

“Коли на міжнародному рівні хороші відносини, то й між регіонами вони будуть підтримуватись. Думаю разом ми зможемо реалізувати багато різноманітних проектів у різних сферах. Сьогодні ми відкриваємо 11 Почесне консульство Литви в Україні, а це означає, що відносини міцні і перспективні”, - зауважив Марюс Януконіс.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: