• Головна
  • Новини
  • У Тернополі судитимуть ділків, які допомогли незаконно виїхати за кордон 122 чоловікам

15.08.2024, 09:44

У Тернополі судитимуть ділків, які допомогли незаконно виїхати за кордон 122 чоловікам

До Тернопільського міжрайонного суду направлено матеріали двох кримінальних проваджень, які було ініційовано оперативниками Державної прикордонної служби України.

Пише WN з посиланням на Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Розслідування виявило, що фігуранти цих справ організували незаконний виїзд за кордон 122 чоловіків призовного віку, переважно з Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської та Хмельницької областей.

Зокрема, у першій справі встановлено, що один із підозрюваних, мобілізований депутат сільської ради, використовував своє службове становище для внесення прізвищ своїх клієнтів до військової частини як водіїв-волонтерів, які нібито виїжджали за гуманітарною допомогою для ЗСУ. Використовуючи підроблені документи, він допоміг 74 військовозобов’язаним незаконно перетнути кордон у період з липня 2022 до січня 2023 року.

Друге провадження стосується організації незаконного виїзду за межі України 48 чоловіків за системою «Шлях», що передбачає перевезення гуманітарної допомоги. Встановлено, що жоден з цих водіїв не повернувся з-за кордону. До організації цієї схеми причетний тернополянин, засновник громадської організації, та його двоє спільників.

Обидва провадження відкрито за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років із можливим позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Розслідування здійснювалося Головним управлінням Національної поліції Тернопільської області у взаємодії з Державною прикордонною службою України, СБУ, Військовою прокуратурою, Міграційною поліцією та Тернопільською обласною прокуратурою.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: