• Головна
  • Новини
  • У Тернополі немає грошей на безкоштовний інсулін. Аптеки в борг не дають

21.05.2019, 13:15

У Тернополі немає грошей на безкоштовний інсулін. Аптеки в борг не дають

На Тернопільщині 4 тисячі 900 інсулінозалежних хворих. Для області на річну закупівлю цього препарату держава виділила 16 мільйонів - це 40% від необхідної суми.

Про це UA:Тернопіль повідомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Богайчук.

За його словами, на безкоштовний інсулін для хворих бракує ще 18 мільйонів гривень. Водночас, додав він, не вистачає безкоштовного інсуліну тільки в Тернополі.

Наразі три аптеки Тернополя відпускатимуть інсулін в борг. Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Тернопільської міськради Ростислав Левчук під час брифінгу. Йдеться про інсулін, який мали видавати хворим безкоштовно за рахунок бюджетів.

За словами Ростислава Левчука, держава недофінансовує програму забезпечення безкоштовним інсуліном, тому виникають проблеми з його отриманням. У Тернополі, де 1300 інсулінозалежних хворих, на річну закупівлю інсуліну потрібно 13 мільйонів 200 тисяч гривень. Чотири мільйони компенсувала держава, два- виділили з міського бюджету Тернополя.

Журналісти UA:Тернопіль зателефонували в аптеки Тернополя, у яких, за словами Ростислава Левчука, можна безкоштовно отримати інсулін за рецептами.

В аптеці «3І» на вулиці Шпитальній працівниця Христина, яка не назвала свого прізвища, повідомила, безкоштовний інсулін за рецептами вони не видають. Пояснила, у травні вони видали в борг інсуліну на суму 150 тисяч гривень. Поки міськрада не сплатить заборгованість, інсуліну більше не видаватимуть.

В аптеці «3І» на вулиці Просвіти працівник аптеки, який не назвав себе, повідомив, що у травні інсуліну в борг видали на суму 75 тисяч гривень. За безкоштовними рецептами цей медичний препарат наразі не видають. В аптеку № 126, в якій мають видавати безкоштовний інсулін, додзвонитися не вдалося.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: