12.04.2019, 16:01

У Тернопільському коледжі зафіксували спалах кору

У Тернополі на кір захворіло шістнадцять студентів. Черговий спалах цього захворювання виявили у місцевому технічному коледжі.

Як повідомили в обласному лабораторному центрі, десятьох осіб госпіталізували.

Ситуація з кором на Тернопільщині неблагополучна, – стверджує лікар-епідеміолог Марія Павельєва. За її словами, в регіоні залишається діючими близько десяти спалахів цього захворювання. А загалом від початку року цю недугу підхопило понад дві тисячі краян. В Україні цьогорічна кількість хворих на кір сягнула 20 тисяч. Це більше, ніж в усій Європі, – повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Причина масового захворювання на кір у низькому рівні колективного імунітету, – додає Марія Павельєва. Відтак на Тернопільщині нові випадки кору реєструють чи не щодня.

«За даними моніторингу інфекційної захворюваності, проведеного фахівцями Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України», в області 10 квітня 2019 року за первинними терміновими повідомленнями зареєстровано 72 випадки інфекційних захворювань, з них: на кір – 31 випадок. Єдиний надійний захист від кору – щеплення. Відтак ми рекомендуємо обов’язково пройти цю процедуру насамперед тим особам, які в групі ризику».

Перші ознаки кору нагадують застуду. Це підвищена температура тіла, нежить, кашель, пізніше з’являється висипка, – кажуть лікарі. Кір страшний наслідками. Адже тільки минулого року від недуги померло 14 українців, десятеро із них – діти. Летальні випадки зафіксовані і цьогоріч.

За Збручем

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: