• Головна
  • Новини
  • У Самборі ветерани-афганці вшанували загиблих побратимів

26.10.2019, 18:06

У Самборі ветерани-афганці вшанували загиблих побратимів

Сьогодні в Самборі районна асоціація воїнів- інтернаціоналістів «Обов’язок», УСВА урочисто відзначила 15-річчя відкриття в місті пам’ятника воїнам, полеглим на землі Афганістану.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news. 

До цієї дати, сказав голова асоціації ветеранів-афганців «Обов’язок» Іван Казан, заздалегідь готувались. Своїми силами колишні бойові побратими впорядкували територію, посадили туї. Значну допомогу надав директор СКП «Об’єднане» Євген Квас. Працівники комунального підприємства за дорученням міського голови Самбора Юрія Гамара замінили стару огорожу на декоративну, яка цьому місцю надало привабливого виду. Але, наголошувалось, ще належить багато зробити.

На урочистому віче згадували про непросту історію, пов’язану з будівництвом пам’ятника, полеглих на чужій війні та не на рідній землі, де солдати чесно виконали свій обов’язок. Там загинуло 12 військовослужбовців із Самбірщини та 5 із сусідньої Старосамбірщини. Їхні імена увічнені на гранітній плиті.

Міський голова Самбора Юрій Гамар зазначив, що минуле стає історією. «Ми зробили все можливе, щоб пам’ять про афганців не затерлись у буднях. Тому підтримували і будемо підтримувати зусилля асоціації, яка дбає про збереження правди, імен загиблих. І це, наголосив мер, тим більше потрібне сьогодні, бо на сході Україна переживає нові виклики через російську агресію. Спільно можемо зробити багато».

Голова ветеранської асоціації Іван Казан нагородив Грамотами засновника асоціації, ініціатора побудови пам’ятника Андрія Савустяна, а за безкорисливу допомогу в облаштуванні території першого заступника міського голови Самбора Ігоря Несторака та  директора СКП «Об’єднане» Євгена Кваса.

Водночас керівнику асоціації Івану Казану вдалось відшукати двох ветеранів-афганців, яким вручив медалі, про які вони роками не знали, що ними нагороджені.

У цій події багато важила зустріч сивоголових, котрим долею було суджено пройти через пекло чужої війни та вернутись додому живими.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: