25.09.2021, 12:44

Таліби хочуть повернути в Афганістані смертну кару

Талібан планує повернути жахливі види покарань за злочини. Мова йде про практику відрубування рук та смертну кару для злочинців.

Про це повідомляє одне з найбільших у світі інформаційне агентство Associated Press, передає "Слово і Діло".

Один із засновників «Талібану» Нуруддіна Турабі зазначив, що відрубування рук необхідне для підтримання безпеки. На його думку, таке покарання матиме сильний стримувальний та показовий ефект.

Коли таліби керували Афганістаном минулого разу, вони проводити ці покарання публічно, чи робитимуть вони так й цього разу, не відомо.

«Усі критикували нас через виконання покарань на стадіоні, проте ми ніколи нічого не говорили про закони та покарання, що практикуються в інших державах. Ніхто не має нам вказувати, які саме нам потрібні закони. Ми діємо, як говорить іслам, та створюємо закони відповідно до Корану», – зазначив Турабі.

Нагадаємо, «Талібан» закрило міністерство у справах жінок та замінили його на міністерство поширення моралі та запобігання порокам.

Також відомо, що таліби дозволять жінкам в Афганістані вчитися в університетах, але буде обов'язковою гендерна сегрегація і ісламський дрес-код. Жінки зможуть стати студентками всюди, де це можливо. Але класи будуть розділеними відповідно до тлумаченням ісламського шаріату.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: