04.02.2021, 16:15

У Шевченківському гаю виявили невідому забудову

Депутат Львівської міської ради Олекесій Різник розповів міському голові про невідому будівлю на території Музею народної архітектури та побуту.

Про це депутат заявив на сесії Львівської міської ради, передає "Еспресо.Захід".

Депутат з фракції "Європейська Солідарність" Олексій Різник просить у мера Андрія Садового переглянути та доопрацювати "Проєкт організації території Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького у м. Львові". Йдеться про історію облаштування літньої каплиці на території Лаври та завершення процесу надання Лаврі статусу пам’ятки історії.

Окрім того, депутат розповів про невідому забудову на території Музею, неподалік Лаври. Для міського голови інформація, озвучена депутатом, виявилася несподіванкою, і він доручив заступнику з містобудування Любомиру Зубачу з'ясувати всі обставини.

Нагадаємо, що раніше працівники Музею народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького опублікували лист, в якому висловили свій протест проти будівництва на території комплексу споруди, яку вважають незаконною.

У листі йдеться, що, починаючи з вересня 2020 року, на території навколо церкви з села Кривка отець Юстин Бойко активно проводить "будівельно-реставраційні роботи", які не узгоджено з музеєм. Тому Львівська міська рада ініціювала створення робочої групи. До робочої групи увійшли представники управління культури, юридичного департаменту, управління архітектури, управління охорони історичного середовища. Так само залучили представників церкви. Зокрема отця Юстина Бойка. Згодом, за висновками робочої групи, каплицю вирішили демонтувати.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: