04.12.2019, 22:19

У САП назвали орієнтовні строки екстрадиції Онищенка

Спеціалізована антикорупційна прокуратура попередньо очікує, що екс-депутата Олександра Онищенка екстрадують з Німеччини до України упродовж 1-2 місяців, хоча процедура може і затягнутися.

Про це в ефірі програми «Нині вже» на hromadske заявив начальник відділу Сап Роман Симків.

«Повинне бути рішення суду, який дасть дозвіл на екстрадицію в Україну. Це може бути місяць-два, можливо навіть більше часу, все буде залежати від позиції, яку займе Онищенко та його адвокати», — сказав він.

Прокурор уточнив, що, наприклад, Онищенко може погодитися на спрощену екстрадицію — він може погодитися на повернення в Україну, тоді процес не займе багато часу.

«Знову ж таки, все залежить від правоохоронних та судових органів Федеративної Республіки Німеччина», — резюмував він.

Зазначимо, що Онищенко неодноразово заявляв про намір добровільно повернутися в Україну. Його адвокат Олег Іщенко підтвердив, що екс-депутат може повернутися і захищати себе у кримінальній справі.

Раніше в САП підтвердили, що Онищенка затримали в Німеччині. Водночас адвокат не підтвердив це, хоча й заявив, що Онищенко перестав виходити на зв'язок.

Нагадаємо, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявляв, що ексдепутата-втікача Олександра Онищенка мають екстрадувати з Іспанії до України у грудні 2019 року. За словами очільника НАБУ, орієнтовна дата повернення Онищенко — грудень 2019 року.

Сам Онищенко заявив, що екстрадувати його зможуть лише за згодою Кабінету міністрів Іспанії.

«Суд щодо екстрадиції — в березні 2017-го року. Три роки Кабмін так нічого і не підписав. У підсумку я сам повідомив усім, що написав заяву і хочу повернутися в Україну. Суд схвалив і дав мені дозвіл на добровільне повернення. І я повернуся в Україну не тоді, коли захочуть цього Ситник та інші балаболи, а тоді, коли сам цього захочу», — додав ексдепутат.

Як він опинився в Німеччині, не відомо.

16 березня 2016 року детективи НАБУ у супроводі спецназу прийшли з обшуками в офіс до тодішнього депутата від «Волі народу» Олександра Онищенка. В Антикорупційному бюро пояснили, що Онищенка підозрюють у створенні злочинного угрупування і розкраданні державних коштів за участі держкомпанії «Укргазвидобування».

Онищенко втік з України до того, як Рада зняла з нього депутатську недоторканність.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: