08.05.2021, 12:40

У Рівному відвідувачка ЦНАПу вкусила патрульного

У Рівному відвідувачка ЦНАПу вкусила за руку патрульного, коли прийшла отримувати реєстрацію. Конфлікт трапився після відмови нею одягнути маску, – кажуть в установі. Жінка ситуацію не коментує, у поліції відкрили кримінальне провадження.

Конфлікт між відвідувачкою ЦНАПу та патрульним поліцейським стався у Рівному п'ятого травня. Жінка прийшла до закладу, аби зареєструватися за місцем проживання. Про це повідомила працівниця Центру Ірина Кознюк, до якої й звернулася відвідувачка, передає Суспільне.

Проте, необхідного для цього паспорта громадянки України жінка не надала, до того ж відмовилася одягти захисну маску. Це спричинило конфлікт між працівниками ЦНАПу та відвідувачкою і її супутниками. Працівники Центру викликали патрульну поліцію.

"Люди, які перебували, з них була одна заявниця, яка звернулася за послугою, двоє представилися журналістами, почали намагатися спричиняти тиск тим, що вони це все висвітлять, що вони зроблять все, щоб нас закрили, що ми виконуємо злочинні накази. Я цитую і кажу все, що чула від цих людей", – розповіла начальниця відділу рівненського ЦНАПу Ірина Кознюк.

У патрульній поліції повідомили, що ці люди шарпали за одяг правоохоронців, нецензурно висловлювалися до працівників ЦНАПу та не реагували на зауваження.

"Покинути приміщення відмовлялися. Відповідно, було прийнято рішення поліцейськими про затримання даних громадян у зв'язку з тим, що вони вчиняли адмінпорушення. Після чого жінка взагалі відмовилася покидати приміщення, чоловік вийшов з приміщення за допомогою працівників поліції", – зазначив заступник командира батальйону патрульної поліції Дмитро Шкодинський.

І додав, що поліцейський намагався допомогти вийти відвідувачці, однак та почала шарпати його за одяг, штовхатися та вкусила за ліву руку під час затримання.

Частину відео з камер спостереження у ЦНАПі надали журналістам

Речниця Нацполіції області Марія Юстицька повідомила, що правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом опору працівнику поліції при виконанні ним службових обов'язків.

"Від проходження судово-медичної експертизи поліцейський наразі відмовляється, однак досудове розслідування триває. Обидві жінки від дачі будь-яких показів відмовляються. Слідчим підрозділом надано запити на отримання відео з камер спостереження та бодікамер", – повідомила Марія Юстицька.

І додала: максимальне покарання, яке може загрожувати жінці відповідно до санкції статті, це позбавлення волі на строк до двох років.

Суспільне зв'язалося матір'ю відвідувачки. Телефоном вона повідомила, що всі коментарі про конфлікт надасть після завершення слідства.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: