• Головна
  • Новини
  • У Польщі засудили українку, яка викинула власне немовля у смітник

11.12.2019, 23:17

У Польщі засудили українку, яка викинула власне немовля у смітник

Польський суд засудив громадянку України до 8 років в'язниці за спробу вбивства власної дитини, яку вона народила на роботі.

Наприкінці минулого тижня Окружний суд в Любліні у Польщі засудив 37-річну громадянку України Надію К. до восьми років позбавленні волі. Жінка народила дівчинку у туалеті та викинула немовля у пластиковий контейнер для сміття. На щастя, новонароджену дитину вдалося врятувати, пише Польське Радіо.

Повідомляється, що польський суд не мав жодних сумнівів, що обвинувачена горе-мати, яка була відсутня під час оголошення їй вироку, намагалася убити свою новонароджену доньку. 

Нагадаємо, Надія К. приїхала до Польщі у червні 2018 року на заробітки у зв’язку зі скрутною матеріальною ситуацією в Україні. Жінка працювала на тимчасовій легальній роботі на підприємстві з переробки фруктів та овочів у селі Мілєюв у Люблінському воєводстві. За словам прокуратури, період її працевлаштування мав завершитися у серпні. Коли вона приїхала до Польщі, то була вже на восьмому місяці вагітності, але приховувала свій стан, зокрема, надягаючи на себе багато одягу, що було нормальним у ситуації, адже працювала у приміщенні із пониженою температурою. Сестра Надії К., а також інші працівниці, котрі підозрювали, що жінка вагітна, запитували її про це, але Надія К. все заперечувала.

За словами суду, 25 липня Надія К. під час праці у певний момент пішла до вбиральні, де зачинилася у непрацюючому туалеті. Там вона самотужки народила дитину, перерізала ножицями пуповину, а новонароджену дитину викинула у смітник. Після народження дитини Надія К. зайнялася собою, не цікавлячись долею немовляти.

Стурбована довгою відсутністю жінки, сестра Надії К. пішла до вбиральні, де побачила сліди крові та Надію К., яка поправляла одяг на собі. Сестра Надії К. покликала інших працівниць, котрі виявили у смітнику новонароджену дитину. Жінки викликали швидку. Дівчинку вдалося врятували. Нині вона перебуває у прийомній сім’ї.

Українка під час судового процесу висловила жаль та розкаялася, хоча офіційно не зізналася у скоєнні злочину. Суд виніс їй найбільш можливо м’який у цій ситуації вирок – вісім років позбавленні волі.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: