05.06.2019, 23:08

У Польщі загинув 44-річний атовець з Волині

Тіло Володимира Томашука, який загинув на будівництві у Польщі 1 червня, не вдалося, як планували рідні, привезти сьогодні на Волинь.

Про це UA:Волинь розповіла вдова Юлія Томашук. Виникли проблеми з документами, розповів юрист Володимир Потарський. Чоловік три останні роки їздив на заробітки. Працював, зі слів дружини, у будівельній компанії Великопольського воєводства. Чоловік загинув на новобудові у місті Рава Мазовецька. Перевезенням тіла Володимира до дому займаються представники будівельної компанії. 

Юлія Томашук, вдова: “Мені важко щось ще зараз говорити. Для сім’ї він був дуже хорошим чоловіком і татом. Для своєї родини він був прекрасним братом”.

Юлія із чоловіком і донькою разом прожили 5 років. Дружина каже: слідство з’ясовує обставини смерті 44-річного Володимира Томашука на будівництві у Польщі. Деталей жінка не знає.

Юлія Томашук, вдова: “Він не міг просто так упасти з висоти, висоти він не боявся. Він війну пройшов у розвідці у десантних військах. Це була 25 бригада”.

Володимира Томашука мобілізували 2015-го року. Юлія Томашук каже: чоловік ніколи не розповідав про свої військові заслуги удома, щоб не тривожити рідних.

Юлія Томашук, вдова: “ Йому дали повістку і він одразу не зважаючи а все, що б не говорили, він пішов і у нього не було ні хвилини думки про те, що він мав би не піти”.

Юристи міжнародної компанії нині вивчають документи і відстежують, як ведеться слідство у Польщі, - розповів регіональний представник Володимир Протаський. Каже: якщо не вдасться вирішити ситуацію як страховий випадок, будуть робити це у судовому порядку. Юристи порадили Юлії Томашук не підписувати без їхнього аналізу жодних документів.

Володимир Потарський, регіональний представник юридичної компанії: “ Це усе зараз у процесі, бо випадок стався нещодавно, першого червня. Наші Польські колеги і юристи знають про цей випадок і займаються. Зі слів Юлії у Володимира було запрошення, ми займаємося вивченням цього питання, він мав би бути застрахований”.

Зі слів Володимира Потарського, сума відшкодування у випадку смерті на виробництві, за польським законодавство, підраховується індивідуально і може сягати десятка тисяч злотих.

Володимир Потарський, регіональний представник юридичної компанії: “ У таких випадках завжди проводиться слідство за наслідками. І з цього треба починати, як воно зафіксовано, хто потерпілий? Далі – підготовка документів, бо перші витрати, які відбуваються у цьому процесі, їх треба правильно доказати. Вони фізично можуть бути зроблені, але треба правильними документами оформити цей усе. Його треба оформити як документ, що посвідчує факт оплати”.

Володимир Потарський каже: швидше за все тіло Володимира Томашука привезуть завтра у село Бірки Любешівського району, звідки родом чоловік. Там його поховають.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: